24 ώρες | 365 ημέρες το χρόνο

Υποκλυσμός στο σπίτι κατ'οίκον

Με περισσότερα από 15+ χρόνια εμπειρίας, είμαστε εξειδικευμένοι στην παροχή καλύτερων νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι σας.

Από την προετοιμασία του χώρου για τη λειτουργία μέχρι την επίσκεψη νοσηλευτή, προσφέρουμε έμπειρη και προσεχή υποστήριξη σε όλες τις φάσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Χαμηλός υποκλυσμός στο σπίτι

Στη Μιχαήλ-Άγγελος προσφέρουμε εξειδικευμένες νοσηλευτικές υπηρεσίες χαμηλός υποκλυσμός στο σπίτι, υψηλός υποκλυσμός στο σπίτι και άλλες νοσηλευτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι ένας υποκλυσμός;

Υποκλυσμός είναι η διαδικασία κατά την οποία γίνεται η εισαγωγή υγρού στο ορθό με καθετήρα, με σκοπό την κένωση του εντέρου.

 

Ενδείξεις για υποκλυσμό είναι:

1. Δυσκοιλιότητα

2. Προ-εγχειρητικά

3. Πριν από ενδοσκοπήσεις

 

 Οι έμπειροι νοσηλευτές μας έρχονται στο χώρο σας για να σας  βοηθήσουν με εισαγωγή στο ορθό ειδικού καθετήρα για χαμηλό ή υψηλό υποκλυσμό στο σπίτι.

 

Τι είναι ο Χαμηλός υποκλυσμός:

Χαμηλός υποκλυσμός στο σπίτι:

Ο χαμηλός υποκλυσμός γίνεται με την εισαγωγή στο έντερο 250ml υγρού. Ο χαμηλός υποκλυσμός γίνεται όταν ο ασθενής έχει να ενεργηθεί από 2 έως 4 ημέρες.

 

Τι είναι ο Υψηλός υποκλυσμός: 

Υψηλός υποκλυσμός στο σπίτι:

Ο υψηλός υποκλυσμός γίνεται με την εισαγωγή στο έντερο 1000ml νερού. Ο υψηλός υποκλυσμός γίνεται όταν ο ασθενής έχει να ενεργηθεί πάνω από 4 ημέρες.

 

Δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως:

  1. Καθιστική ζωή, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερη πιθανότητα για υπερβολικό βάρος, πρόωρη ατονία και αδυναμία. 
  2. Έλλειψη άσκησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία των μυών και συνεπώς σε δυσκολία κατά την κίνηση του κατωτέρω εντέρου.
  3. Κακή διατροφή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόβλημα αυξημένης περιεκτικότητας σε λίπος και συνεπώς σε δυσκολία με την κίνηση του κατωτέρω εντέρου.
  4. Προχωρημένη ηλικία (άτονο έντερο), η οποία μπορεί να προκαλέσει συστηματική αδυναμία των μυών και συνεπώς σε δυσκολία κατά την κίνηση του κατωτέρω εντέρου.
  5. Λήψη φαρμάκων (αναλγητικά-νευρολογικά-διουρητικά-σίδηρος-μυοχαλαρωτικά), οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην κίνηση του κατωτέρω εντέρου.
 

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί το πρώτο σύμπτωμα πολλών ασθενειών (υποθυρεοειδισμός – κατάθλιψη – υπερκαλιαιμία).