24 ώρες | 365 ημέρες το χρόνο

Λήψη Kαλλιεργειών στο σπίτι

Με περισσότερα από 15+ χρόνια εμπειρίας, είμαστε εξειδικευμένοι στην παροχή καλύτερων νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι σας.

Από την προετοιμασία του χώρου για τη λειτουργία μέχρι την επίσκεψη νοσηλευτή, προσφέρουμε έμπειρη και προσεχή υποστήριξη σε όλες τις φάσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Λήψη καλλιεργειών στο σπίτι

Στη Μιχαήλ-Άγγελος προσφέρουμε εξειδικευμένες νοσηλευτικές υπηρεσίες όπως συλλογή καλλιέργειας ούρων στο σπίτι και νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.

Λήψη καλλιεργειών στo σπίτι

 

Λήψη δειγμάτων καλλιεργειών αίματος, ούρων και οποιουδήποτε υλικού κατ’ οίκον.

Συλλογή για ούρα:

Όταν ο ασθενής φοράει πάνα και δεν μπορεί να μαζέψει ούρα οι νοσηλευτές μας μπορούν να τα συλλέξουν με ειδικό καθετηράκι και να τα μεταφέρουν στο μικροβιολογικο εργαστήριο.

Μπορεί ο γιατρός του ασθενή να ζητήσει καλλιέργεια αίματος-ούρων την οποία κάνουμε με άσυπτες συνθήκες και μεταφέρουμε το αίμα (δείγμα) σε μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ασθενείς που δεν έχουν καθετήρα κύστης και χρειάζεται να πάρουμε γενική ή καλλιέργεια ούρων, τα παίρνουμε με ειδικά αποστειρωμένα καθετηράκια με άσυπτες συνθήκες για να μην μολύνουμε την περιοχή.

Σε τραύματα που έχουν ερυθρότητα στη γύρω περιοχή παίρνουμε με ειδικό αποστειρωμένο στυλεό για να κάνουμε καλλιέργεια να δούμε αν υπάρχει παρουσία μικροβίου.

Γενικά στις καλλιέργειες μεγάλη προσοχή δίνουμε στην αντισηψία της περιοχής και την αποστείρωση του νοσηλευτή μας όσο αναφορά τα αποστειρωμένα γάντια και τα αποστειρωμένα πεδία.

Αναλαμβάνουμε καθημερινά τη λήψη δείγματος για καλλιέργεια αίματος, ούρων, τραχειοβρογχικών εκκρίσεων ή οποιουδήποτε υλικού που χρειάζεστε για εξέταση.

Η καλλιέργεια αίματος και ούρων δεν διαφέρει σε τίποτα από την απλή αιμοληψία ή δειγματοληψία ούρων και άλλων βιολογικών υγρών ως προς τη διαδικασία.

Καλλιέργεια Τραύματος:

Οι νοσηλευτές μας με ειδικό αποστειρωμένο στυλεό παίρνουν δείγμα από το τραύμα, το τοποθετούν σε αποστειρωμένο κυτίο και μεταφέρεται με ασφάλεια στο μικροβιολογικό εργαστήριο.