24 ώρες | 365 ημέρες το χρόνο

Μέτρηση Σακχάρου - Ινσουλινοθεραπεία

Με περισσότερα από 15+ χρόνια εμπειρίας, είμαστε εξειδικευμένοι στην παροχή καλύτερων νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι σας.

Από την προετοιμασία του χώρου για τη λειτουργία μέχρι την επίσκεψη νοσηλευτή, προσφέρουμε έμπειρη και προσεχή υποστήριξη σε όλες τις φάσεις της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Μέτρηση Σακχάρου - Ινσουλινοθεραπεία στο σπίτι

Στη Μιχαήλ-Άγγελος προσφέρουμε εξειδικευμένες νοσηλευτικές υπηρεσίες όπως Μέτρηση Σακχάρου – Ινσουλινοθεραπεία στο σπίτι και νοσηλεία στη Θεσσαλονίκη.

Οι νοσηλευτές μας στο χώρο σας και όσες φορές χρειαστεί σας μετρούν το σάκχαρο είτε με δικό σας σακχαρόμετρο είτε με το δικό μας. Σε συνεργασία με τον γιατρό σας γίνονται οι ανάλογες μονάδες ινσουλίνης. Ακόμη μπορούμε να σας εκπαιδεύσουμε να μετράτε το σάκχαρό σας και να κάνετε την ινσουλίνη σας.

Επικίνδυνος και ύπουλος: Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων με αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής της γλυκόζης του αίματος. Η διαταραχή αυτή δεν αφορά μόνο το μεταβολισμό των υδατανθράκων αλλά των λιπών και των πρωτεϊνών. Στην περίπτωση αυτή έχουμε την ανεπάρκεια μιας ορμόνης του παγκρεατος της ινσουλίνης.

Η μέτρηση σακχάρου είναι ένας όρος που αναφέρεται στην ποσότητα ζάχαρης που βρίσκεται σε ένα τρόφιμο ή ποτό. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης της ζάχαρης είναι με γραμμάρια, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται και κουταλάκια του γλυκού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόση ζάχαρη καταναλώνετε γιατί μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία σας.

Ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) είναι ένας τρόπος μέτρησης του πόσο γρήγορα αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός φαγητού. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη θα προκαλέσουν ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να έχουν αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη από ό,τι θα έπρεπε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Διαβήτης τύπου Ι

Ο διαβήτης τύπου Ι είναι μια αυτοάνοση κατάσταση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται και καταστρέφει τα βήτα κύτταρα στο πάγκρεας που παράγουν ινσουλίνη. Ο διαβήτης τύπου II είναι μια μεταβολική διαταραχή, όπου το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ινσουλίνη.

Ο διαβήτης τύπου Ι προκαλείται από γενετικούς παράγοντες, για παράδειγμα μεταλλάξεις σε γονίδια που ελέγχουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Διαβήτης τύπου ΙΙ

Ο διαβήτης τύπου ΙΙ έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων γενετικών και παραγόντων τρόπου ζωής, όπως η παχυσαρκία και η έλλειψη άσκησης.

Διαβήτης Εγκυμοσύνης:
Πρωτοεμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αντιμετωπίζεται με δίαιτα και ινσουλίνη.

Απαιτούμενη παρακολούθηση και θεραπεία από ειδικούς

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες νόσους. Θέλει μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως οφθαλμίατρο, διαβητολόγο, αγγειολόγο, νεφρολόγο, κ.α.

Πόδια και διαβήτης: Πώς να προστατεύσουμε τα πόδια μας

Διαβητικοί – έλκη άκρου ποδός
Όλοι οι διαβητικοί πρέπει να καθοδηγούνται για τη σωστή περιποίηση των ποδιών στην προσπάθεια να αποφυγής ελκών.
Τα πόδια πρέπει να διατηρούνται καθαρά και στεγνά. Ουσιώδης η καλή εφαρμογή των υποδημάτων.
Εξετάζουμε καθημερινά τα πόδια μας για τυπόυς, λοιμώξεις, εκδορές, φυσαλίδες και ζητούμε τη γνώμη του διαβητολόγου για κάθε πρόβληματική βλάβη.